torstai 15. elokuuta 2013

Runovieras: Juho Nieminen


Muumion käyttöohje:

Tätä reseptiä varten tarvitset:
1 muumio
1 kylpyamme
2 rl suolaa
1 hiustenkuivaaja
1 sulake

ALKUVALMISTELUT:
Laske amme täyteen kädenlämpöistä vettä (ei haittaa jos samassa vedessä on aiemmin kylvetty). Lisää veteen kaksi ruokalusikallista suolaa sekä egyptiläinen kuivattu hallitsija.

Anna muumion hautua yön yli. Täysikokoinen muumio imee itseensä runsaasti nestettä, joten vettä kannattaa jossain välissä hieman lisätä altaaseen. Muumio on hyvä myös ainakin kertaalleen kääntää, jotta molemmat puolet saavat riittävästi kosteutta.

Pidä huoli, että muumio pysyy kokonaan veden alla. Joskus kuivatut vainajat kelluvat, ja silloin auttaa vain painojen lisääminen. Betoniset pihalaatat ovat käteviä, mutta jos sellaisia ei ole tarjolla, suosittelen että ihan aluksi istut hetken aikaa muumion päällä. Kelluminen kyllä lakkaa, kunhan kääreliinat ovat kokonaan vettyneet.

Noin 12 tunnin liottamisen jälkeen hallitsijan kuuluisi jo olla selkeästi turvonnut. Kostunut liha myös muuttuu tunnistettavan kimmoisaksi.

VIRVOITTAMINEN:
Jotta välttyisit sähköiskulta, kuivaa huolellisesti lattia ja ammeen reunat. (Itse laitan aina varalta kumisaappaat jalkaan ja seison vessanpöntön kannella.)

Heitä nyt ammeeseen vihreä skarabi (useimmiten sellainen tulee pakkauksen mukana) sekä hiustenkuivaaja tai leivänpaahdin. Huolehti myös siitä, että sinulla on varalta käyttämätön sulake sekä käden ulottuvilla taskulamppu tai kynttilöitä - toimenpide nimittäin takuuvarmasti käräyttää sähköt vähintään pesuhuoneesta. (Huom. Ennen kuin vaihdat sulakkeen, muista kuitenkin ottaa sähkölaite pois altaasta, muuten teit turhaa työtä!)

Kun muumio on virvonnut, sille kannattaa juottaa puolukkamehua tai laimennettua mustikkasoppaa. Herätetyn muumion vatsa ei vielä kestä kiinteää ruokaa, ainakaan pariin päivään.

VAIKUTUKSET:
Melkein välittömästi henkiin heräämisensä jälkeen muumio alkaa kerätä seuraajia. Lähiviikkojen aikana sadat palvelijat kuulevat kutsun ja saapuvat kumartamaan puolijumalaansa sekä rakentamaan pyramidia. Sinun ei tarvitse huolehtia rakennusluvista, sillä nykyään kukaan ei piittaa sellaisista. Valtavan kokoiset kivet työnnetään paikalle, eikä kukaan tiedä mistä ne on louhittu. Kukaan ei osaa selittää mitä on tapahtumassa ja miksi.


*

Juho Nieminen (s. 1979) on espoolainen runoilija. Hänen uusin kokoelmansa on Saattaa sisältää pähkinää (Helsinki Poetry Connection 2013). Oheinen runo on julkaistu aiemmin Aukea.netissä.

Ei kommentteja: